La Reina Máxima enseñó a preparar alfajores de maicena

En esta cuarentena la Reina Máxima sorprendió en Instagram con la preparación de una de las golosinas dulces más típicas de Argentina

17 mayo, 2020

Por: Jimena Mariana Contreras

Hace más de dos décadas que la Reina Máxima vive en Holanda, sin embargo nunca abandonó sus costumbres argentinas. En esta oportunidad quiso enseñar a sus seguidores una típica receta de nuestro país.

La gran mayoría de los países se encuentran respetando la cuarentena y también es el caso de Holanda. Este es el momento en que las personalidades destacadas buscan entretener a sus seguidores para que el aislamiento sea más ameno. Esta vez tuvieron un tutorial de la misma Reina Máxima.

En la cuenta de Instagram de los Reyes de Holanda, la Reina Máxima enseñó a sus seguidores a cocinar unos ricos alfajores de maicena. Colocó los ingredientes, también las porciones y se fotografió en el proceso. La primera imagen es del resultado triunfal.

“In deze tijd vier ik mijn verjaardag thuis met een typisch Argentijnse lekkernij: Alfajores van dulce de leche. Ik ben met Alfajores opgegroeid, het zijn mijn lievelingskoekjes!Ik bak ze volgens mijn moeders recept, dat ik graag met jullie deel. Zodat je ze ook zelf thuis kunt bakken!” – MáximaIngrediënten koekjes:· 300 gr maizena· 200 gr bloem· 200 gr roomboter (op kamertemperatuur)· 150 gr suiker· 4 eidooiers· 1 theelepel soda (natriumbicarbonaat)· 2 afgestreken theelepels bakpoeder· het merg uit een klein vanillestokje of een snufje vanille poeder· de geraspte schil van 1 citroen· 1 theelepel cognacIngrediënten vulling:· dulce de leche (kant en klaar of zelf maken met gecondenseerde melk en suiker)· geraspte kokosBereiding:Verwarm de oven voor op 160 graden. Meng alle droge ingrediënten met de zachte boter in een kom. Voeg de eidooiers en de cognac toe en kneed met de hand tot een stevig deeg. Vorm een bal en leg die ongeveer een uur te rusten. Soms lijkt het alsof het deeg niet aan elkaar kleeft, voeg dan 2 lepels citroensap toe!Rol het deeg uit tot een lap van 5 mm tot 7 mm en steek rondjes deeg uit (met een glas) van ongeveer 4 cm diameter. Leg dan de rondjes op een met bakpapier beklede bakplaat op zo’n 2 cm afstand van elkaar.Bak de koekjes 10-12 minuten op 160 graden. De koekjes moeten een klein beetje verkleuren, niet te veel anders worden ze te droog en breken ze.Als de koekjes klaar zijn, uit de oven halen en laten afkoelen. Plak steeds twee koekjes met een laag dulce de leche op elkaar. Spreid de dulce de leche goed uit tot aan de rand. Die randen rol je vervolgens door de geraspte kokos.De Alfajores de dulce de leche zijn klaar: genieten maar!#vermijddrukte #thuisbakken #alfajores #recept #koekjes #koningin #KoninginMáxima #gefeliciteerd #verjaardag #eetsmakelijk RVD

View this post on Instagram

“In deze tijd vier ik mijn verjaardag thuis met een typisch Argentijnse lekkernij: Alfajores van dulce de leche. Ik ben met Alfajores opgegroeid, het zijn mijn lievelingskoekjes! Ik bak ze volgens mijn moeders recept, dat ik graag met jullie deel. Zodat je ze ook zelf thuis kunt bakken!” – Máxima Ingrediënten koekjes: · 300 gr maizena · 200 gr bloem · 200 gr roomboter (op kamertemperatuur) · 150 gr suiker · 4 eidooiers · 1 theelepel soda (natriumbicarbonaat) · 2 afgestreken theelepels bakpoeder · het merg uit een klein vanillestokje of een snufje vanille poeder · de geraspte schil van 1 citroen · 1 theelepel cognac Ingrediënten vulling: · dulce de leche (kant en klaar of zelf maken met gecondenseerde melk en suiker) · geraspte kokos Bereiding: Verwarm de oven voor op 160 graden. Meng alle droge ingrediënten met de zachte boter in een kom. Voeg de eidooiers en de cognac toe en kneed met de hand tot een stevig deeg. Vorm een bal en leg die ongeveer een uur te rusten. Soms lijkt het alsof het deeg niet aan elkaar kleeft, voeg dan 2 lepels citroensap toe! Rol het deeg uit tot een lap van 5 mm tot 7 mm en steek rondjes deeg uit (met een glas) van ongeveer 4 cm diameter. Leg dan de rondjes op een met bakpapier beklede bakplaat op zo’n 2 cm afstand van elkaar. Bak de koekjes 10-12 minuten op 160 graden. De koekjes moeten een klein beetje verkleuren, niet te veel anders worden ze te droog en breken ze. Als de koekjes klaar zijn, uit de oven halen en laten afkoelen. Plak steeds twee koekjes met een laag dulce de leche op elkaar. Spreid de dulce de leche goed uit tot aan de rand. Die randen rol je vervolgens door de geraspte kokos. De Alfajores de dulce de leche zijn klaar: genieten maar! #vermijddrukte #thuisbakken #alfajores #recept #koekjes #koningin #KoninginMáxima #gefeliciteerd #verjaardag #eetsmakelijk RVD

A post shared by Koninklijk Huis (@koninklijkhuis) on May 17, 2020 at 5:17am PDT


Temas

cuarentena
Instagram
Reina Máxima

Te puede interesar